top of page

     Στο παιδικό κέντρο Hellas Camp μπορειτε να κάνετε της ακόλουθες εκδρομές:

 

 • Ακροπολη: Η ακρόπολη σύμβολο του Χρυσού Αιώνα του Περικλή, το μαργαριτάρι της αρχιτεκτονικής και της γλυπτικής τέχνης του 5ου αιώνα π.χ.Το αποκορύφωμα της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής θεωρείται ότι είναι ο κύριος ναός της Ακρόπολης, ο Παρθενώνας αφιερωμένος στην Αθηνά. Κάθε χρόνο στο λόφο της Ακρόπολη ανεβαίνουν πάνω από 12 εκατομμύρια τουρίστες να θαυμάσουν το μοναδικό έργο των αρχιτεκτόνων του Ικτίνου και Καλλικράτη και επισης- τα μοναδικά Προπύλαια, οι «πύλες» της Ακρόπολης - ένα έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα Μνησικλή και το Ερέχθειον διάσημο για τις στήλες του,τις Καρυάτιδες.

 • Λίμνη Βουλιαγμένης: Λίμνη Βουλιαγμένης βρίσκεται στα νότια της Αττικής, περίπου 21 χλμ από το κέντρο της Αθήνας, κοντά στη θάλασσα (από τη θάλασσα έχει απόσταση μόλις 100 μέτρα) σε μια πολύ όμορφη και γραφική τοποθεσία.Η λίμνη σχηματίστηκε ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης της οροφής μιας τεράστιας σπηλιάς γεμάτη με νερό, μερικά εκατομμύρια χρόνια πριν.

 • Ναός του Ποσειδώνα Σούνιο: 60 χιλιόμετρα από την Αθήνα, βρίσκεται το Λαύριο, μια μικρή πόλη στην περιοχή του οποίου βρίσκεται ο Ναός του Ποσειδώνα. Ο ναός είναι χτισμένος στο ακρωτήρι του Σουνιου.Το Σουνιο κατοικούνταν από την αρχαιότητα και ήταν ένας ιερός τόπος, με εστίαση στις δύο λατρείες -Αθηνας και Ποσειδώνα, οι οποίες πάντα συναγωνίζονταν για την κατοχή της Αττικής. Το Σουνιο επίσης αναφέρεται και στην «Οδύσσεια» του Ομήρου. Ο Ιερός Ναός του Ποσειδώνα χτίστηκε στην κορυφή ενός λόφου το 490 π.χ κατά το έτος του Μαραθώνα, και καταστράφηκε το 480 π.χ κατά το έτος των Θερμοπυλών και την καταστροφή της Αττικής. Υπάρχει μια παράδοση πως άμα γίνει ευχή  μεταξύ των κιόνων του ναού κατά τη διάρκεια του ηλιοβασίλεματος, θα πραγματοποιηθει σίγουρα.

 • Μαραθώνιος-το μέρος όπου έγινε η μάχη του Μαραθώνα: Σε απόσταση 42 χιλιόμετρων από την Αθήνα ,είναι ο Μαραθωνας στον οποίο το 490 π.Χ. έγινε η ιστορική μάχη του Μαραθώνα μεταξύ Αθηναίων και Περσών: ο αγγελιοφόρος Φειδιππίδης, έτρεξε μέσα στη ζέστη 42 χιλιόμετρα και έφερε στην Αθήνα ένα νικηφόρο μήνυμα,λέγοντας «Κερδίσαμε» και πέθανε Το χάλκινο άγαλμα του κοσμεί την περίφημη νίκη μαραθώνιο, που είναι ζήτημα ζωής για όλους τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων του κόσμου.

 • Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στην Αθήνα: ένα όμορφο ιδιωτικό θηριοτροφείο το οποίο έχει έκταση 20 στρεμμάτων και έχει τη δική του μοναδική γεύση και μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Μια επίσκεψη σε αυτό το αποθεματικό της φύσης - είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τα παιδιά να επιδοθούν σε μια βόλτα στον καθαρό αέρα και στην εξοικείωση με τα εξωτικά ζώα, τα οποία συλλέγονται από διάφορα μέρη του κόσμου

 • Αθήνα Πλανητάριο: Το Πλανητάριο της Αθήνας είναι ένα από τα καλύτερα ψηφιακά πλανητάρια στον κόσμο. Η διάμετρος του κεντρικού θόλου του είναι 25 μέτρα και το εμβαδόν επιφανείας 935 μέτρα. Ο όγκος του εκθεσιακού χώρου στο Πλανητάριο είναι 1800 τετραγωνικά μέτρα. Υπάρχει μια καλά εξοπλισμένη αίθουσα συνεδρίων και εκτεταμένη επιστημονική και τεχνική βιβλιοθήκη, όπου είναι αποθηκευμένο το πιο ενδιαφέρον περιεχόμενο των πολυμέσων.Σε μια ειδική αίθουσα εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, οι επισκέπτες μπορούν να δουν σε 3D σε 360 μοίρες επιστημονικές και εκπαιδευτικές ταινίες, οι οποίες εμφανίζονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Όλες οι ταινίες προβάλλονται στην ελληνική γλώσσα, αλλά υπάρχει  πιθανότητα για έξτρα αμοιβή για να χρησιμοποιείτε τα ακουστικά, και να ακούσετε το αγγλικό κείμενο.

 • Δελφοί: αρχαία ελληνική πόλη στο νόμο Φωκίδας (Ελλάδα), Πανελλήνιο θρησκευτικό κέντρο μαζί με το ναό και το μαντείο του Απόλλωνα. Στους Δελφούς λάμβαναν μέρος αρχαίοι αγώνες τα Πύθια.Τα ερείπια των Δελφών βρίσκονται 9,5 χιλιόμετρα από την ακτή του Κορινθιακού Κόλπου στην νοτιοδυτική πλαγιά του Παρνασσού σε υψόμετρο 700 μέτρα πάνω από τη θάλασσα.Αυτη η ελληνική πόλη είναι πλούσια σε μύθους. Οι Δελφοί  με την κυριολεκτική έννοια της λέξης θεωρείται το κέντρο του κόσμου. Σύμφωνα με τη μυθολογία, είναι ο τόπος συνάντησης των δύο αετών, που αφέθηκαν από το Δία από τα αντίθετα άκρα της γης, όπου έπεσαν, αφου τρύπησαν ο ένας τον άλλο με τα ράμφη τους και το ονόμασαν - Δελφοί, ή  «Ομφαλός της Γης». Η πόλη ήταν ένας ιερός τόπος για όλους τους Έλληνες.

 • Το γραφικό Ναύπλιo: Επισκεφτείτε το  για να δείτε το Παλαμήδι, την Ακροναυπλία, και κάντε μια βόλτα μέσα από την αρχαία πόλη και να απολαύσετε ένα φλιτζάνι καφέ με θέα το λιμάνι Μπούρτζι.

 • Cosmopolitan Τολό: Μόλις σε 10 χλμ είναι η πανέμορφη πόλη του Τολού, με πολλά τουριστικά καταστήματα και παραδοσιακές ταβέρνες.

 • Το γραφικό κόλπο Βιβάρι: μαρίνα, των ιστιοπλοϊκών σκαφών με πολλές ψαροταβέρνες.

 • Επίδαυρος με το περίφημο αρχαίο αμφιθέατρο: Η διαδρομή εκτείνεται κατά μήκος του δρόμου μέσα από το πευκοδάσος στο μοναστήρι της Παναγίας Αγνουντας, η οποία είναι ενα από τα πιο διάσημα και ενδιαφέροντα μεσαιωνικά μοναστήρια και ακολουθείται από μια επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και το μουσείο.

 • Αρχαία Νεμέα: Ο Δρόμος προς τη Νεμέα ονομάζεται «Μονοπάτι του Κρασιού», καθώς η περιοχή φημίζεται για την παραγωγή κρασιού. Στη Νεμέα υπάρχει ο μοναδικός αμπελώνας το ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ. Αξίζει να επισκεφθείτε το οινοποιείο για να δείτε τη διαδικασία της δημιουργίας του κρασιού και άλλα εκλεκτά κρασιά.

 • Αρχαία Κόρινθο και Ισθμος:  Η αρχαία Κόρινθος ήταν σημαντικο πόλη-κράτος της αρχαίας Ελλάδας. Η Ελεγχόμενη περιοχή αντιστοιχούσε στα ανατολικά του νομού Κορινθίας και βόρειο-ανατολικά της Αργολίδας. Αξίζει να επισκεφτείτε την Ακρόπολη της Κορίνθου. Είναι πάνω από 1.800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Πολλοί ναοί αφιερωμένοι σε γυναικείες θεότητες χτίστηκαν εδώ, όπως ο περίφημος και πολυτελής ναός της Αφροδίτης.

bottom of page